KONST

KONST. VAD ÄR KONST?

En intressant fråga. En fråga som inte går att besvara. Det finns nämligen lika många svar om vad konst är, som det finns människor.

Alla är vi betraktare av konst och konstverk. Hela tiden. Vi är alla omgivna av konst och konstverk. En del är vi medvetna om och andra inte.

Vissa tycker att ett konstverk är vackert. Andra att samma konstverk är fult. Andra att det är ett intressant konstverk. Vi bedömer och värderar konst precis som vi bedömer oss själva och andra människor.

Kan en människa ses som ett konstverk? Ibland är vi knasiga, roliga, annorlunda, vackra. Vissa är till och med moderna, nytänkande och nyskapande. Precis så som vi även betraktar och fäller omdömen om konstverken vi träffar på i livet. Det spelar ingen roll om du är konstveteran eller konstnovis. Bedömningarna och värderingarna är individuella och lika hårda eller mjuka, vem som än fäller dem.

Ett konstverk är som en individ. Den vill bli accepterad för sin egen skull. Och tycker man inte om den, blir den nöjd att bara bli accepterad, så som den är skapt.

Ett gammalt fint ordspråk sammanfattar det på ett klokt sätt.  ”Skönhet sitter i betraktarens ögon”. 
Ge därför dig själv och andra ett individuellt utrymme, att själv se och upptäcka skönhet i ditt liv.

Carina Lindh

Konstnären Carina Lindh

Jag, Carina Lindh, har sedan jag var barn tecknat och målat. Målandet och konsten har alltid varit väldigt viktigt för mig som människa.

Det har varit en fritidssysselsättning, som givit mig MIN EGEN tid och möjlighet till MITT EGET skapande.

Jag skapar utifrån det jag ser och observerar. Både med mina fysiska ögon, känslor och mitt eget inre seende.

Jag har under åren skapat många konstverk. Vilket har resulterat i flera utställningar. Flera av konstverken har vandrat vidare till nya ägare och hem. Jag är väldigt glad och tacksam för detta. Jag blir rörd varje gång jag kommer hem till någon, som har ett konstverk som jag har gjort. Det känns som en vänlig fin komplimang till mig som konstnär.

Det var inte självklart att år 2005 ställa ut första gången. Att bli kritiserad öppet. Därför tog det mig många år att övervinna rädslan för kritiken, till förmån för glädjen att ge människor möjligheten, att se mina konstverk. Konstverk som skapats i tysthet sedan 70-talet. Konstverk för inre och yttre glädje, men också konstverk för eftertanke. Jag hade inte behövt vara orolig. Jag fick så mycket kärlek tillbaka från besökarna.

År  2015, tog jag nästa tuffa steg och sökte in på konstskola. Och jag blev antagen. Under 2 år, 2015-2017, gick jag konstutbildningen på Gerlesborgsskolan. En anrik konstskola i Bohuslän som startade redan 1944. Drömmen jag hade som tonåring slog in. Det tog 40 år.

Sluta aldrig drömma.

Det är aldrig försent att utforska en ny stig i livet, Det handlar inte om ålder. Det handlar om mod.

Ditt liv är DITT KONSTVERK.

Konstverk av Carina Lindh

2022-09-05